فهرست مطالب

فیزیولوژی ورزشی - پیاپی 54 (تابستان 1401)

فصلنامه فیزیولوژی ورزشی
پیاپی 54 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/21
  • تعداد عناوین: 7
|
  • هانیه ایران پور، مهدی غفاری*، محمد فرامرزی، مصطفی رحیمی صفحات 17-46

    پژوهش های زیادی تاثیر فعالیت ورزشی هوازی مزمن را بر عوامل مرتبط با بیماری کبد چرب غیر الکلی بررسی کرده اند هدف از این پژوهش تعیین و بررسی تاثیر شدت های متفاوت تمرینات ورزشی هوازی مزمن (کم، متوسط و بالا) بر آلانین آمینوترانسفراز ، آسپارتات آمینوترانسفراز، آلکالین فسفاتاز و گاما گلوتامین ترانسفراز در مردان و زنان سنین مختلف بود که به صورت یک مطالعه مرور نظام مند و فراتحلیل در سال 1399 انجام شد. پایگاه های اطلاعاتی، ScienceDirect،PubMed، Scopus و Google Scholar همراه با کلمات کلیدی جستجو شد. تعداد 120 مقاله غیر مروری و با کیفیت مناسب تمرین هوازی بررسی قرار گرفتند و 22 مقاله معیار ورود فراتحلیل را کسب کردند . بر این اساس 1560 نفر با میانگین 10 ± 52 سال بود. دارای بیماری کبد چرب مورد بررسی قرار گرفتند. اثرات مداخله با استفاده از SMD و مدل اثرات تصادفی ارزیابی گردید. در بررسی نتایج متاآنالایز تمرین هوازی در کل با هر شدتی باعث کاهش معنی دار سطوح آسپارتات آمینوترانسفراز، آلکالین فسفاتاز و گاما گلوتامین ترانسفراز می گردد. سطوح آلانین آمینوترانسفراز در تمرینات با شدت بالا کاهش بیشتری نسبت به تمرینات با شدت متوسط (P= 0.01)دارد. سطوح آسپارتات آمینوترانسفراز در تمرینات با شدت متوسط(P= 0.001) کاهش بیشتری نسبت به تمرینات با شدت بالا (P= 0.03)دارد. تاثیر تمرینات با شدت بالا و شدت متوسط بر سطوح آنزیم گاما گلوتامین ترانسفراز معنی دار نبود (P= 0.2) .یافته ها نشان می دهد که تمرین های هوازی با شدت بالا، متوسط و کم موجب کاهش آنزیم ها شاخص کبد چرب در بیماران کبد چرب غیر الکلی می گردد.

    کلیدواژگان: ALT، AST، ALP، GGT، ورزش های هوازی، شدت تمرین
  • مریم حسین رضایی، مهدی عباسپور، کیوان خرمی پور* صفحات 47-80

    چاقی ازطریق اختلال در بیان و ترشح آدیپوکاین ها باعث برهم خوردن اعمال بیولوژیک مختلف بدن و بروز بیماری های ثانویه ای از جمله دیابت نوع 2 می شود. کشف هورمون لپتین (یکی از مهم ترین آدیپوکاین ها) علاقه بسیاری را برای درمان چاقی برانگیخت، چرا که این هورمون به عنوان هورمون کنترل کننده اشتها شناخته می شود و نقش تنظیم کننده دریافت غذا، مصرف و تعادل انرژی بدن را داراست. سطوح پلاسمایی لپتین با ذخایر چربی بدن ارتباط مستقیم دارد و به تغییرات در تعادل انرژی پاسخ می دهد. لپتین با عبور از سد خونی مغزی وارد هیپوتالاموس می شود و ترشح هورمون های محرک اشتها را کاهش و هورمون های سرکوب کننده اشتها را افزایش می دهد. بنابراین کنترل مسیر سیگنالینگ لپتین در هیپوتالاموس می تواند دریچه ای برای درمان چاقی و مشکلات متابولیکی ناشی از آن مانند دیابت نوع 2 را فراهم کند. فعالیت ورزشی یکی ازمهم ترین کنترل کننده ترشح لپتین است و از این رو اثر فعالیت ورزشی بر هورمون های اشتها در شرایط چاقی و دیابت با تاکید بر نقش لپتین در کراس تاک بافت چربی و هیپوتالاموس بررسی می شود. بدین منظور بدین منظور پایگاه های Google Scholar، PumMed، Scopus، SID، نور،مگیران مورد بررسی قرار گرفتند و مطالعات چاپ شده بین سال های 2000 تا 30 جولای 2021 تجزیه و تحلیل شدند. به نظر می رسد فعالیت ورزشی سطوح لپتین را افزایش و بیان ژن های سرکوب کننده اشتها را تحریک می کند. درحالیکه بیان ژن های محرک اشتها را مهار می کند.

    کلیدواژگان: فعالیت ورزشی، لپتین، هورمون های اشتها، هیپوتالاموس
  • ابراهیم بنی طالبی*، زهرا کیانی، علی شفیع زاده، هادی روحانی صفحات 81-116
    هدف از پژوهش حاضر تدوین و به روز رسانی نورم آمادگی جسمانی زنان و مردان شهر شهرکرد بود. روش تحقیق کاربردی از نوع توصیفی بود و جامعه ی آماری شامل زنان و مردان 18 تا 60 سال ساکن شهر شهرکرد بود. روش نمونه گیری به صورت سیستماتیک و حجم نمونه شامل 384 نفر بوده که برای رفع خطای احتمالی در جمع آوری داده ها تعداد 400 نمونه در شهر شهرکرد انتخاب شدند. نتایج نشان داد مردان و زنان به ترتیب میانگین وزن 37/80 و 84/66 کیلوگرم، قد 68/176 و 29/167 سانتی متر، درصد چربی 41/23 و 35/ 32، WHR (نسبت دور کمر به دور لگن) 87/0 و 84/0 و شاخص توده ی بدن (BMI) 44/25 و 94/23 کیلوگرم/متر مربع، استقامت قلبی-تنفسی 30/28 و 92/30 میلی لیتر/کیلوگرم/دقیقه، انعطاف پذیری 97/34 و 93/30 سانتی متر، مجموع قدرت پنجه ی دو دست 21/96 و 83/63 کیلوگرم، استقامت عضلات کمربند شانه ای (شنای سویدی) 63/39 و 28/31 تکرار، استقامت عضلات شکم (دراز و نشست) 06/43 و 29/34 تکرار، است. به نظر می رسد مردان به لحاظ شاخص توده بدن در مرز بین وزن طبیعی و اضافه وزن قراردارند و زنان دارای وزن طبیعی هستند، درصد چربی مردان نسبت به نورم استاندارد چاق نشان داده شده اند و در وضعیت خوبی قرار ندارند و زنان دارای درصد چربی زیاد هستند. در شاخص نسبت دور کمر به دور لگن با طبقه بندی کم، متوسط، زیاد و خیلی زیاد در موقعیت متوسط قرار دارند. در مورد توان هوازی مردان و زنان در وضعیت ضعیفی قرار دارند.
    کلیدواژگان: تدوین نورم، آمادگی جسمانی، استان چهارمحال و بختیاری
  • رئوف نگارش، رضا قراخانلو*، محمدعلی صحرائیان، مریم ابوالحسنی، فیلیپ زیمر صفحات 117-146
    برای افزایش دانش در زمینه نقش فعالیت بدنی منظم بر ساختار و عمکلرد مغز در مالتیپل اسکلروزیس، این مطالعه به بررسی اثر 6 ماه تمرین در منزل بر پاتولوژی و غلظت متابولیت های تالاموس با استفاده از تصویربرداری تشدید مغناطیسی، دیفیوژن و اسپکتروسکوپی می پرداخت. در این مطالعه 56 فرد مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس(39 زن و 13 مرد، سن: 59/9±33/37 سال) بطور تصادفی در دو گروه تمرین در منزل و کنترل تقسیم شدند. مداخله شامل تمرین هوازی(سه جلسه در هفته، 50 تا 75 درصد ضربان قلب ذخیره) و مقاومتی(دو جلسه در هفته، شاخص درک فشار 5 تا 8) بود. حجم مغز و تالاموس با استفاده از تصویربرداری تشدید مغناطیسی، متابولیت های ناحیه تالاموس با استفاده از اسپکتروسکوپی و تغییرات ریزساختاری تالاموس با استفاده از تکنیک دیفیوژن پیش و پس از مداخله، ارزیابی شد. نتایج نشان داد که تمرین در منزل اثر معناداری بر حجم مغز، تالاموس و پارامترهای دیفیوژن شامل ناهمسانگردی کسری، متوسط نفوذ، نفوذ محوری و نفوذ شعاعی ندارد(05/0p>). آنالیز متابولیت های تالاموس نشان داد که تمرین در منزل منجر به افزایش معنادار نسبت مجموع N-acetylaspartate و N-acetylaspartylglutamate به کراتین(007/0=p) و کاهش معنادار نسبت کولین و اینوزیتل به کراتین شد (بترتیب 022/0=p و 002/0=p). در مجموع نتایج، شواهدی از اثر سودمند فعالیت بدنی منظم بر متابولیت های ناحیه تالاموس مرتبط با زوال میلین و عملکرد آکسون ها در مغز افراد مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس را بوسیله تصویربرداری اسپکتروسکوپی نشان داد. با این وجود، تمرین در منزل با بهبود پارامترهای دیفیوژن بعنوان نشانگرهای تغییر ریز ساختارهای تالاموس، همراه نبود که نشان دهنده نیاز به مداخله طولانی مدت تر است.
    کلیدواژگان: تمرین در منزل، اسپتروسکوپی، دیفیوژن، مالتیپل اسکلروزیس
  • نازنین ابوذری، سجاد احمدی زاد*، لورنت موروت صفحات 147-170

    فعالیت ورزشی به عنوان تنظیم کننده ریتم شبانه روزی باعث افت فشارخون بعد از ورزش می شود که میزان و مدت زمان آن به عواملی مانند تغییرات سیستم خودمختار وابسته است؛ لذا هدف از این تحقیق بررسی تاثیر فعالیت در صبح و عصر بر ریتم شبانه روزی فشارخون بود. 8 مرد جوان سالم (با میانگین سنی 3 ± 32 سال) در سه جلسه مجزا به آزمایشگاه مراجعه کردند و جلسات فعالیت HIIE صبح (08:00) و عصر (16:00) (فعالیت شامل 10 وهله فعالیت 90٪ و 9 وهله ریکاوری 30٪ VO2max) وکنترل را انجام دادند. در هر 3 جلسه ارزیابی 24 ساعته فشارخون هر 15 دقیقه در روز و هر 45 دقیقه در شب ، و هولتر مانیتورینگ قلب (nuLF، nuHF، nuLFHFR و VLF) هر 5 دقیقه به عمل آمد. نتایج نشان داد که متغیرهای همودینامیک پس از ورزش روند کاهشی داشته و نسبت به جلسه کنترل در صبح تا 19 و در عصر تا 20 ساعت پایدار است (p<0.01). میانگین تغییرات همودینامیک در زمان خواب، بیداری و 24 ساعت نشان داد که فشارخون بعد از فعالیت پایین تر از کنترل است (p<0.01). همچنین 3 تا 8 ساعت بعد از فعالیت در صبح و 5 الی 6 ساعت بعد از فعالیت عصر افت فشارخون پس از ورزش اتفاق افتاد (p<0.01). به طورکلی فعالیت ورزشی صرف نظر از زمان انجام باعث روندی کاهشی در فشارخون سیستول، دیاستول و میانگین و تعدیل متغیرهای اتونومیک می شود. همچنین فعالیت صبح تاثیر بیشتری روی کاهش فشارخون زمان خواب و فعالیت عصر بر فشارخون زمان بیداری و 24 ساعته دارد.

    کلیدواژگان: ریتم شبانه روزی، همودینامیک، متغیرهای اتونومیک، فعالیت تناوبی با شدت بالا
  • مهدی چنگیزی، رزیتا فتحی*، رستم علی زاده، سید محسن آوندی صفحات 171-194
    سرامیدها خانواده ای از مولکول های چربی هستند که نقش مهمی در هموستاز گلوکز و سیگنالینگ انسولین دارد. هدف از پژوهش حاضر مقایسه اثر دو شیوه تمرین مقاومتی بر متابولیسم سرامید و حساسیت انسولینی در مردان جوان دارای اضافه وزن و چاق بوده است. در این مطالعه از نوع آزمایی بالینی، تعداد 33 مرد دارای اضافه وزن و چاق با میانگین و انحراف استاندارد سن، وزن و شاخص توده بدنی به ترتیب 13/0±7/17 سال، 45/2±92 کیلوگرم و 32/1± 70/30 گیلوگرم بر متر مربع انتخاب و به صورت تصادفی به سه گروه تمرین مقاومتی سنتی (تعداد=11 نفر)، تمرین مقاومتی دایره ای (تعداد= 11 نفر) و کنترل (تعداد=11 نفر) تقسیم بندی شدند. برنامه تمرین شامل 12 هفته تمرین مقاومتی سنتی و دایره ای کاملا هم حجم و یکسان بود با الگوی موجی که سه جلسه در هفته اجرا شد. خونگیری 48 ساعت قبل و بعد از پروتکل تمرین و پس از 8 ساعت ناشتایی انجام شد. برای اندازه گیری سطوح سرمی سرامید از روش HPLC استفاده شد. نتایج این مطالعه نشان داد تفاوت معناداری بین دو پروتکل تمرین مقاومتی در میزان سرامید سرمی (71/0p=) و حساسیت انسولینی (47/0p=) مشاهده نشد. دو تمرین دایره ای و سنتی با تغییرات معنادار در نیم رخ لیپیدی و افزایش معناداری در سطوح حساسیت انسولینی به ترتیب (008/0p=)، (001/0p=) ایجاد کردند. اما کاهش سرامید (001/0p=) فقط در تمرین دایره ای مشاهده شد. بر اساس نتایج این مطالعه همزمان با افزایش حساسیت انسولینی سطوح سرمی نیم رخ لیپیدی و سرامید در طی تمرین مقاومتی دایره ای کاهش یافت. و این کاهش می تواند نشان دهنده ی کاهش عوامل خطرزای متابولیک باشد.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، چاقی، سرامید و حساسیت انسولینی
  • سمیرا عباس آبادی، علی حسنی، ملیحه اردکانی زاده* صفحات 195-218
    هدف

    عنوان شده که مصرف گیاه استویا و وانادیوم بر تنظیمات قند خون موثر هستند. بر همین اساس، بررسی همزمان فعالیت استقامتی و مصرف وانادیوم و عصاره استویا بر بافت کبد موش های دیابتی در نظر گرفته شد.

    روش

    تعداد 35 سر موش نر صحرایی (10±180گرم) (6تا8 هفته)، به صورت تصادفی به 7گروه: کنترل، دیابتی، دیابتی+تمرین، دیابتی+وانادیوم، دیابتی+تمرین+وانادیوم، دیابتی+استویا و دیابتی+تمرین+استویا تقسیم شدند. جهت القای دیابت نوع1، استرپتوزوتوسین (55میلی گرم/کیلوگرم) درون صفاقی تزریق شد، و عصاره وانادیوم (1میلی گرم/میلی لیتر) در آب روزانه محلول گردید. برنامه تمرینی شامل هشت هفته دویدن، و 5روز در هفته بود، که با زمان 15 دقیقه و سرعت 20 متر/دقیقه آغاز، و به 35 دقیقه و سرعت 30 متر/دقیقه در هفته پایانی رسید. تغییرات هیستوپاتولوژی در بافت کبد با استفاده از میکروسکوپ نوری بررسی گردید. به منظور نرمال-سازی داده های پارامتریک از آزمون شاپیرو-ویلک و جهت تجزیه تحلیل آن ها، آزمون یک طرفه آنوا با تست تعقیبی بونفرونی، و برای داده های ناپارامتریک آزمون کروسکال والیس (05/0≥p) بکار گرفته شد.

    نتایج

    مقادیر وزن بدن در هر شش گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل سالم (001/0=p)، در گروه وانادیوم +ورزش در مقایسه با وانادیوم (01/0=p)، و گروه استویا+ورزش در مقایسه با استویا (04/0=p)، کاهش معناداری یافت. تخریب سلولی، ورید مرکزی و لوبولی، و فضای سینوزوییدی توسط مداخله ی ورزش، وانادیوم و استویا (به-تنهایی و نیز هم زمان) بهیود یافت، اما تنها وانادیوم+ورزش بر التهاب و پرخونی موثر بود (001/0=p).

    نتیجه-گیری

    به نظر می رسد که اجرای هشت هفته فعالیت استقامتی، مصرف استویا و وانادیوم بر تنظیم وزن بدن و نیز بهبود تخریبات کبد ناشی از دیابت موثر باشند.

    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، وانادیوم، استویا، بافت کبد
|
  • Haniyeh Iranpur, Mahdi Ghafari *, Mohammad Faramarzi, Mostafa Rahimi Pages 17-46

    Several studies have examined the effect of chronic aerobic training on factors associated with non-alcoholic fatty liver disease. The aim of this study was to determine the effect of different intensities of chronic aerobic training (low, medium and high) on alanine aminotransferase, aspartate aminotransferase, alkaline phosphatase and gamma glutamine transferase in men and women of different ages. Done in 1400. Databases, ScienceDirect, PubMed, Scopus and Google Scholar were searched along with keywords. A total of 120 non-review articles with appropriate quality of aerobic training were reviewed and 22 articles were meta-analyzed. Accordingly, 1560 people with an average (52 ± 10 years) Fatty liver disease was examined. The effects of the intervention were evaluated using SMD and stochastic effects model. In the results of meta-analysis of aerobic training in general with any intensity significantly reduces the levels of aspartate aminotransferase, alkaline phosphatase and gamma glutamine transferase. Alanine aminotransferase levels decreased more in high-intensity training than in moderate-intensity training (P = 0.01). Aspartate aminotransferase levels decreased more in moderate-intensity training (P = 0.001) than in high-intensity training (P = 0.03). The effect of high-intensity and moderate-intensity training on gamma glutamine transferase levels was not significant (P = 0.2).Keywords: Non-alcoholic fatty liver, Alanine aminotransferase, Aspartate aminotransferase, Aerobic training, training intensity

    Keywords: ALT, AS, ALP, GGT, Aerobic Exercise, Training Intensity
  • Maryam Hoseinrezaie, Mahdi Abbaspour, Keyvan Khoramipour * Pages 47-80

    Obesity disrupts the expression and secretion of adipokines which also leads to disruption of various biological functions in the body, and causes secondary diseases, including type 2 diabetes. The discovery of the leptin (one of the most important adipokines) has aroused great interest in the treatment of obesity, because this hormone is known as an appetite control hormone and has a role in regulating of food intake, energy consumption and energy balance of the whole body. Plasma leptin levels have positive correlation with body fat and respond to changes in energy balance. Leptin by flowing through the blood-brain barrier of the hypothalamus, reduces the secretion of appetite-stimulating hormones and increases appetite-suppressing hormones. Therefore, controlling leptin signals in hypothalamus can provide a remedy to obesity and obesity-induced metabolic disorders, such as type 2 diabetes. Exercise is one of the most important controller of leptin secretion; hence this systematic review has striven to examine the effect of exercise on appetite hormones in obesity and diabetes with emphasis on the role of leptin in adipose tissue and hypothalamus cross talk. To this end, Google Scholar, PumMed, Scopus, SID, Noor and Mgiran databases were searched and published studies between 2000 and July 30, 2021 were analyzed. Seemingly, it was concluded that exercise increases leptin levels and stimulates the expression of appetite suppressor genes but inhibits the expression of appetite-stimulating genes;

    Keywords: Exercise, leptin, Appetite hormones, Hypothalamus
  • Ebrahim Bani *, Zahra Kiani, Ali Shafizadeh, Hadi Rohani Pages 81-116
    The aim of the present study was to develop and update of national physical fitness norm in men and women aged 60-18 in Shahrekord. The research method was applied descriptive and the statistical population included women and men aged 18-60 years old living in Shahrekord. Sampling method is systematic and the sample size was 384 people that in order to solve the possible error in the data collection,, 400 samples were selected in Shahrekord city. The results of the study showed that for men and women the mean weight were 78.37 and 84. 66 (kg), height were 176.68 and 197.169 (cm), the fat percentage were 23.41 and 32.35, cardio respiratory endurance 28.30 and 30.93 (ml/kg/min), flexibility were 34.97 and 30.30 (cm), handgrip were 96.21 and 83.63 kg, shoulder muscle endurance were 39.63 and 28.31 repeats, abdominal muscular endurance were 43.06 and 34.29, repeat, WHR were 0.87 and 0.84, and BMI were 25.44 and 23.94 (kg/m2), respectivle. Regarding the present situation in Shahrekord, it seems men in terms of the body mass index, weight and overweight, and on the border between normal weight and women have normal weight. However, it is expected that these people, have at least physical fitness which can be used to maintain physical and mental health and to take daily life.
    Keywords: Develop of the norm, Physical Fitness, Chaharmahal, Bakhtiari province
  • Raoof Negaresh, Reza Gharakhanlou *, Mohammad Ali Sahraian, Maryam Abolhasani, Philipp Zimmer Pages 117-146
    To enhance knowledge about the role of regular physical activity on brain structure and function in multiple sclerosis, this study designed to investigate the effect of 6-month home-based exercise on the thalamic pathology and metabolites concentration using magnetic resonance imaging, diffusion and spectroscopy techniques. In this study, 56 people with multiple sclerosis (39 female and 13 male, age: 37.33±9.59 year) were randomly divided into two groups, home-based exercise and control. Intervention include aerobic (3-session per week, 50-75 % heart rate reserve) and resistance (2-session per week, rating of perceived exertion 5-8) exercise. Brain and thalamic volume using magnetic resonance imaging, thalamic metabolites using spectroscopy, and microstructure changes using diffusion technique were assessed before and after the intervention. Results showed that six months of home-based exercise did not have a significant effect on brain, thalamic volume and diffusion parameters including fractional anisotropy, mean penetration, axial penetration and radial penetration (p>0.05). Thalamic metabolites analysis showed that home-based exercise resulted in a significant increase in the ratio of N-acetylaspartate and N-acetylaspartylglutamate to creatine (p<0.007) and a significant decrease in the ratio of choline to creatine and inositol to creatine (p<0.22 and p<0.002, respectively). Overall, the results provided evidence about the beneficial effects of regular physical activity on thalamic metabolites associated with myelin loss and axonal function in the brain of people with MS using spectroscopy imaging. However, home-based exercise was not associated with change in diffusion parameters as indicators of changes in thalamic microstructures, which may indicate that longer-term intervention is needed.
    Keywords: Home-based Exercise, Spectroscopy, Diffusion, Multiple Sclerosis
  • Nazanin Aboozari, Sajjad Ahmadizad *, Laurent Mourot Pages 147-170

    Exercise as a modulator of circadian rhythm causes post exercise hypotension, the magnitude, and duration of this hypotensive effect are differ depending on many situations, including changes in the autonomic system. The purpose of this study is to evaluate the effect of morning and evening exercise on the circadian rhythm of heart hemodynamic and autonomic variables. 8 young healthy men (mean 32 ± 3 years old) attended the laboratory in 3 different sessions and performed an HIIE included 10 reps at 90% and 9 recoveries at 30% of VO2max in the morning (08:00) and evening (16:00) and a control. In all three sessions 24hr assessment of systolic, diastolic, and mean blood pressure was measured every 15 min (day) and every 45 min (night) and every 5 min for autonomic variables (nuLF، nuHF، nuLFHFR and VLF). The results showed that the BP changes after exercise are visible to 19hr and 20hr in the morning and evening, respectively (p<0.01). The average changes in BP in sleep, awake and 24hr assessment showed that the BP is significantly lower after exercise compared to the control trial (p<0.01). In addition, 3 to 8 hours after exercise in the morning and 5 to 6 hours after exercise in the afternoon post exercise hypotension occurred (p<0.05). In conclusion, exercise regardless of performing time of day has a lowering effect on hemodynamic variables. Furthermore, morning exercise had more impact on decreasing the BP during sleep, while evening exercise had more impact on awake and 24hr BP.

    Keywords: circadian rhythm, Hemodynamic Variables, Autonomic Variables High Intensity Interval Exercise
  • Mehdi Changizi, Rozita Fathi *, Rostam Alizade, Seyed Mohsen Avandi Pages 171-194
    Ceramides are a family of fat molecules that play an important role in glucose homeostasis and insulin signaling. The aim of this study was to compare the effect of two methods of resistance training on ceramide metabolism and insulin sensitivity in overweight and obese young men. 33 overweight and obese men (age: 17.7 ± 0.13 years, weight: 92 ± 2.45 kg, BMI: 30.70 ± 1.32 kg/m2) were selected and randomly divided into three groups. The training program consisted of 12 weeks of traditional and circular resistance training that was exactly the same size and pattern as the wave, which was performed three sessions per week. Blood samples were gathered after 8 hours of fasting and 48 hours before and after the last training program. HPLC method was used to measure serum ceramide levels. The results showed There was no significant difference between the two resistance training protocols in serum ceramide (p = 0.71) and insulin sensitivity (p = 0.47). Two circular and traditional exercises with significant changes in lipid profile and significant increase in insulin sensitivity levels (p = 0.008), (p = 0.001) respectively. But decrease in ceramide (p = 0.001) was observed only in circular exercises. According to the results of the present study, that serum lipid and ceramide profile levels decreased during circular resistance training with increasing insulin sensitivity. And this decrease may indicate a decrease in metabolic risk factors.
    Keywords: Resistance Training, obesity, ceramide, insulin sensitivity
  • Samira Abbas-Abadi, Ali Hasani, Maliheh Ardakani-Zadeh * Pages 195-218
    Introduction

    Stevia and vanadium have been shown to affect blood sugar regulation. Accordingly, the simultaneous study of endurance activity and consumption of vanadium and stevia extract on the liver tissue of diabetic rats was considered.

    Materials and Methods

    The 35 male rats (180±10 g) (6-8 weeks) were randomly divided into 7 groups: control, diabetic, diabetic+exercise, diabetic+vanadium, diabetic+exercise+vanadium, diabetic+stevia and diabetic+ exercise+stevia. To induce type1 diabetes, streptozotocin (55mg/kg) was injected intraperitoneally, and vanadium extract (1mg/ml) was dissolved in water daily. The training program consisted of eight weeks of running, five days a week, starting at 15 minutes at 20 meters/minute and ending at 35 minutes at 30 meters/minute in the final week. Histopathological changes in liver tissue were examined using a light microscope. In order to normalize the parametric data, Shapiro-Wilk test and for their analysis, one-way ANOVA with Bonferroni post hoc test, and for non-parametric data, Kruskal-Wallis test (p≤0.05) was used.

    Results

    Body weight values in all six experimental groups compared to the healthy control group (p=0.001), in the vanadium group compared to the vanadium+exercise (p=0.01), and in stevia+exercise group compared to stevia (p=0.04), decreased significantly. Cell, central and lobular vein destruction, and sinusoidal space were ameliorated by exercise intervention, vanadium and stevia (alone as well as concomitantly), but only vanadium+exercise was effective in inflammation and hyperemia (p=0.001).

    Conclusion

    Eight weeks of endurance exercise, stevia and vanadium intake appear to be effective in regulating body weight as well as improving the liver damage caused by diabetes.

    Keywords: Endurance training, Vanadium, Stevia, Liver tissue